Bouwplastics

PVC en PP Sanitair

Wafix, het professionele hulpstuk

wavin.png

Bij rioleringswerken zijn de hulpstukken vaak de belangrijkste en zeker de delicaatste schakels. Voornamelijk richtingsveranderingen zijn gevoelig en een potentieel gevaar voor problemen. Slechte plaatsing van bochten, overgangsstukken, steekmoffen, ontstoppingsstukken, T-stukken en andere verbindingselementen leiden tot problemen. Het belang van hulpstukken die de mogelijkheid tot een slechte plaatsing minimaliseren is dan ook zeer groot. Daarom heeft Wavin al zijn ervaring, kennis en inzicht gebundeld om de best mogelijke rioolhulpstukken met Benor keurmerk te creëren: het WAFIX-gamma. De Wafix stukken zijn spuitgegoten hulpstukken bedoeld voor het maken van een hoogkwalitatieve steekverbinding.

Voordelen en kenmerken

Optimale dichting. Zelfs bij een vervorming en hoekverdraaiing (volgens EN 1277 ) treedt er geen lek op bij 0.5 bar inwendige druk Luchtdichtheid getest bij -0.3 bar De rubbermanchet wordt onwrikbaar op zijn plaats gehouden door een stootvaste en flexibele PP klikring. De ingebouwde stootrand (behalve bij overschuifmof) zorgt ervoor dat de buis steeds op de juiste diepte wordt ingeschoven. Er zijn geen uitwendige dwarsribbels nodig om extra stevigheid te verzekeren. Gemakkelijk hanteerbaar, zelfs wanneer de buis al in de grond zit Breed assortiment: diameter, vorm, hoeken, enz …Mof/mof of mof/spie uitvoering.
Te verkrijgen in grijs (RAL 7037)
Benor keurmerk voor een gegarandeerde kwaliteit.

Plaatsing

De buis met een handzaag haaks afzagen. Bramen wegnemen en het spie-eind van de buis afschuinen. Glijmiddel aanbrengen op de rubbermanchet in de mof van het hulpstuk en tevens op het spie-eind van de buis bij buizen vanaf 200 mm en groter. De buis schuivend of licht draaiend tot aan de stootrand in het hulpstuk brengen.

hulpstukken.jpg
hulpstukken met keurmerk BENOR, voorzien van steekmof en vaste rubberdichting

Uitgebreidere info zie www.wavin.be (prijzen indicatief)

Sanitair Afvoer PP Zwart

Verkrijgbaar in diameters 32 - 40 - 50 - 75 - 90

Groot voordeel, hulpstukken zijn verkrijgbaar enkel mof én dubbele mof met rubberdichting

- Hoge slagvastheid

- Lage spanningsgevoeligheid

- brede chemische bestendigheid

- hoge temperatuurbestendigheid.

PP_Sanitair.jpg